Milleks on maitsed ja lõhnad vajalikud?

Maitsel ja lõhnal on olnud oluline roll looduses, sest nende järgi on olnud võimalik ära tunda, mida on kasulik süüa ja millest eemale hoida. Magusad taimed ja viljad sisaldavad rohkelt süsivesikuid ehk energiat, hapud vitamiine, soolased mineraale ja kibedad võivad sisaldada mürke.

Praegu on maitsel ja lõhnal toitude ja jookide nautimises peamine roll. Kui restoran pakub toitu, millel pole ei lõhna ega maitset, kas see saaks meie lemmikkohaks? Kui me ei tajuks Aasia, Vahemere, Lõuna-Ameerika toitudel lõhna- ja maitseerinevusi, kas neil siis oleks mingisugust erinevust? Samamoodi nagu kokad timmivad maitsenaudinguid töö juures, valmistavad kokkamishuvilised kodus maitsvaid roogasid. Mõlemad otsivad põnevaid maitseid ja lõhnu, ilma nendeta oleks elu hulga igavam.